November 2021Koude gerookte tartaar van zalm voor op de BBQ
Gerookte tartaar van zalm
Bereidingstijd: 15min.
Ingrediënten: (voor 4-6 personen)
600 g verse zalm
3 el mayonaise
2 sjalotjes, heel fijn versnipperd
2 takjes peterselie
4 sneetjes brood
Rucola
Houtschilfers
Bereiding:
Snij de zalm in kleine blokjes.
Maak van de mayonaise, de ui en de peterselie een tartaar.
Meng de tartaar onder de zalm. Doe in vormpjes, maar druk niet te hard aan. Rook 10 minuten koud met enkele houtschilfers.
Snij toastjes door het brood in de lengte te snijden. Leg ze 15 minuten indirect op de BBQ, tot ze krokant worden.
Dien op met enkele blaadjes rucola erbovenop.
KOUD ROKEN: Dit is een methode waarbij de temperatuur niet boven de 25 °C uitkomt, waardoor de vis niet verhit en dus gegaard wordt.
Ontdek Meer
Ervaar Boretti’s 'passione in cucina'.